Det är faktiskt ganska mycket att tänka på när man ska fixa med en begravning för någon. Det är design på gravsten och design på kista. Och sen är det massa annat runt omkring som man ska ta hänsyn och tänka på också. Helt enkelt väldigt många olika saker som man bör ta med i beräkningen och där man inte riktigt vet hur man ska göra för att uppnå önskat resultat av det.

Ofta är man ändå väldigt nere och har svårt att tänka klart och koncentrera sig när man befinner sig på en begravningsbyrå i Trosa med tanke på att det oftast innebär att man har förlorat någon, så att då stå där och försöka välja bland deras alla många designer och sådant, det är inte det lättaste. Vilken färg de vill ha på gravstenen, vilken form, ska det vara en eller flera färger, ska den ha en prydnad, kanske en duva och vad ska det stå på. Hur ska begravningsannonsen i tidningen se ut. Ja det är otroligt mycket saker man ska ta ställning till just när man är där i Trosa på begravningsbyrån och vet att man måste bestämma sig för hur det ska vara.

De på Begravningskonsulterna i Stockholms län AB som är den begravningsbyrå som jag har varit på har varit väldigt förstående och jag har fått mycket tid för att tänka. De har försökt att ge lite råd kring hur jag kan tänka och det har underlättat. Men trots det är det allt annat än lätt och så tror jag att det är för alla som har förlorat någon som stått dem nära.