Ibland så tänker jag på framtiden, ganska ofta nu faktiskt. Men tiden går så jäkla fort och man har kommit upp i en ålder där man ligger precis mitt emellan att bli helt accepterad som vuxen och att fortfarande vara en äldre ungdom. Jag är 22 år nu och flickvännen två år äldre och hon älskar att planera för framtiden! Det är nog också därför jag tänker mer på det nu. Vad vi brukar planera tillsammans är hur vårt framtida hus ska se ut, då är tanken att vi så småningom ska ta och bygga ett. Vårt drömhus! Vi har enats om några saker, jag gillar industri-designen. Jag hade velat ha mörkt, kallt, betonggolv. Stora industrifönster och ett tak av byggnadsplåt. Tycker det gifter sig riktigt bra tillsammans i rätt miljö och omgivning. Med rätt inredning så tror jag att det inte bara blir riktigt snyggt och modernt men också tidlöst och hemtrevligt. Det finns flera plåtslageri som erbjuder takrenovering där deras plåtslagare lägger ett typ av plåttak. Plåttaket är billigare att lägga, kräver inget direkt underhåll och man slipper risken med tegelpannor som spricker och går sönder. Förra veckan så var jag i Linköping och hälsade på en kompis som pluggar där. Där såg jag flera hus med plåttak, både flerbostadshus och villor, så det finns med andra ord plåtslageri och plåtslagare i Linköping. Jag kan tänka mig att det största jobbet för en plåtslagare vid en takrenovering skulle vara förberedelserna för taket. Då jag tror att det andas på ett annat sätt gentemot vanliga tegelpannor, men när byggnadsplåten ligger tror jag att det i princip är underhållsfritt och blir snyggare med åren. Ett företag som verkade agera på bred front med många kunder i Linköping var Resurs Byggnadsplåtslagarna i Östergötland AB, de såg också ut att göra lite olika typer av jobb. Det är ett företag som dem som jag ska hålla ögonen öppna för, deras plåtslagare skulle med säkerhet vilja göra min kommande takrenovering. Vi får se hur det blir, det viktigaste är att jag får ett godkännande men det är ju några år krav ändå…